Gewoon nieuwe berichten

22 september 2010

Eigen gemaakte schnitzels

Ik weet dat het sosm gewoon makkelijker is om ze kant en klaar bij de slager of supermarkt te halen, maar het is veel en veel lekkerder om het gewoon zelf te maken en helemaal niet zo moeilijk. En wederom weer door Jasper zelf bedacht.

Eigen gemaakte schnitzels

Ingrediënten
  • 2/4 ongepaneerde schnitzels
  • 1 ei
  • basilicum naar smaak (fijn geknipt)
  • knoflook naar smaak (beetje klein gehakt)
  • paneermeel

Bereiden


Wij gebruiken verschillende soorten vlees hiervoor. Er staat ongepaneerde schnitzels maar het kan ook met filetlapjes of karbonade ook erg lekker.


Je gaat als volgt te werk:

Je pakt de veizel en doet hier de basilicum en de knoflook bij let op deze zijn het makkelijkste te verwerken in de veizel als je ze fijnknipt en fijnhakt anders is het een goede oefening voor de spieren. En veizel dit fijn tot je een soort van vloeibare mengeling van basilicum en knoflook krijgt. Daarna doe je deze mengeling in een bakje en klop hierbij het eitje los. Als dit klaar is zorg er dan voor dat je je kwastje en een bord met panneermeel klaar hebt staan.


Je gaat nu eerst de lapjes vlees insmeren met het mengsel van ei en de knoflook en basilicum en als je een lapje klaar hebt doe je deze aan beide kanten door het paneermeel heen en klaar is je schnitzel. Doe dit bij alle lapjes en aan het eind, hop in de pan en dan afhankelijk van het soort vlees kan je na circa 10 minuten lekker smullen. Heerlijk met aardappelgratin en een salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts with Thumbnails