Gewoon nieuwe berichten

22 september 2010

Varkenshaasspiesjes

Jasper heeft deze spiesjes een keer bedacht toen nog niet zo lang bij elkaar waren en we maken ze nog steeds graag! Ze zijn het lekkerste met varkenshaas maar we maken ze ook weleens met kipfilet en die zijn ook erg lekker. Heerlijk met een simpele pasta.

Varkenshaasspiesjes

Ingrediënten
  • Varkenshaasjes (hoeveelheid ligt aan aantal pers.)
  • Knoflook in plakjes
  • Ui in plakjes
  • pancetta of een andere spek in plakjes
  • Verse basilicum de blaadjes
  • Olijfolie
  • Verse peper en zout

Bereiden

Snij de varkenshaas in mooie gelijke stukken en zorg voor een mooie hoeveelheid zodat er 3 stukjes vlees op een stokje kan.
Zorg dat de andere ingrediënten ook klaar liggen en je kan beginnen met het maken van de spiesjes. Begin met een plakje ui op het stokje daarna een basilicumblaadje en dan een plakje pancetta een plakje knoflook ( dungesneden anders heb je een flinke plak in je mond later )
en als laatste een blokje vlees. Daarna begin je weer opnieuw dus eerst weer knoflook daarna pancetta, basilicumblaadje en ui en dan weer een basilicumblaadje en dan een plakje pancetta een plakje knoflook en als laatste een blokje vlees. Dit herhaal je tot je in total 3 stukje vlees op je spies hebt en je sluit de spies dan weer af met een plakje ui.

Als je op deze manier alle spiesen hebt gemaakt leg je deze op een bord en besprenkel je er olie over en wat peper en zout. Daarna doe je grillpan op hoog vuur zetten en leg je de spiesen in de pan. Afhankelijk hoe gaar je ze wilt grill je spiesen om en om, wij hebben meestal een kleine rose en dan houdt dan in ongeveer 10 a 15 minuutjes in de pan. Als ze klaar zijn even op een schoon bord leggen en wat alluminiumfolie erover om ze even een paar minuten te laten rusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts with Thumbnails