Gewoon nieuwe berichten

25 september 2010

Een heerlijk kookboek van Miss Dahl.Ik heb veel kookboeken in mijn boekkast staan, ik moet eerlijk zeggen dat we er niet vaak uit koken maar er ons wel door laten inspireren en ikzelf vind het heerlijk om een kookboek te "lezen", jawel je leest het goed te lezen. Veel kookboeken zijn gevuld met heerlijke recepten en mooie foto's van de gerechten waardoor het gewoon al leuk is om er door heen te bladeren. Maar ik heb ook een aantal kookboeken in mijn boekenkast staan die ook het lezen waard zijn.

Een van die boeken is het kookboek van Sophie Dahl (ja de kleindochter van) het boek heet "Miss Dahl's heerlijkheden". Het is een van mijn favoriete kookboeken. Niet alleen om de uitnodigende recepten die erin staan zoals Potje Parijs & Muffins met Peer en Gember. Maar de leuke verhalen en anekdotes die aan het begin van elk seizoen staan en bij elk recept maakt het gewoon een heerlijk leesbaar kookboek. Het mag duidelijk zijn dat Sophie haar talent heeft geërfd van haar grootvader want hoe leuk Roald Dahl over Mathilde schrijft zo passioneel schrijft Sophie over haar herinneringgen in de keuken.

Kortom een heerlijk boek en zeker een musthave voor de boekenkast. En hier nog een klein voorproefje van "Miss Dahl's heerlijkheden".


1 opmerking:

  1. ik heb hem ook en ik moet zeggen dat 'm veel gebruik... hij is ook zo mooi.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails