Gewoon nieuwe berichten

22 september 2010

Spaghetti con lardo e aglio

Dit recept heeft Jasper vorig jaar rond deze tijd bedacht, ik vind het zelf zo'n gerecht waar je lekker warm van wordt. En nu de herfst er weer aan begint te komen wordt het weer tijd voor dit soort recepten, zodra we dit weer eens maken zal ik een foto maken van een bord met deze heerlijke pasta.

Spaghetti con lardo e aglio

Ingrediënten

  • Zuurkoolspek ( aan 1 stuk, te koop in supermarkt )
  • Champions ( of andere paddestoelen naar smaak )
  • Knoflook 4 teentjes
  • 250 ml Kookroom
  • 3 stuks Bosuitjes
  • pijnboompitten klein zakje
  • olie
  • peper en zout
  • 1 klein gedroogd rood pepertje zonder zaadjes

Bereiden

Als eerste het blokje spek in dunne plakjes snijden, daarna ook de champions in plakjes en de lente ui in ringetjes. Hak de knoflook in dunne plakjes.

Zet de pan voor de pasta met water op het vuur en als het water kookt doe je de spaghett erbij. Zet een ruime koekenpan of braadpan op het vuur en doe er een beetje olie in. Als de olie heet is doe je plakjes spek in de pan en bak deze een beetje uit maar niet te krokant zodat de smaak van de spek lekker in de olie komt. Dan even het vuur hoog en de knoflook en het kleine roder pepertje verkruimeld ( een kleine is echt meer dan genoeg, die zijn in de meeste supermarkten gedroogd te verkrijgen en verwijder de zaadjes of hou water in de buurt ) erbij. Even kort meebakken gooi op het laatste moment de pijnboompitjes erbij en ook deze even mee laten bakken en het vuur weer laag, dan de champions en de lenteui erbij, laat die ook even kort meebakken. Zodra alles gaar is de kookroom in de pan erbij. En lekker laten pruttelen. Mocht de saus teveel in dikken kan dit altijd opgelost worden door er een beetje kookvocht van de pasta bij te doen.

Giet de pasta af en doe het bij de saus in de pan. Wij vinden dit gerecht erg lekker met een stukje zalm van de grill.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts with Thumbnails