Gewoon nieuwe berichten

22 september 2010

Een zomerse pasta

Deze pasta heeft Jasper afgelopen zomer bedacht en is echt 1 van onze favoriete recepten. Het is zo makkelijk en zo ontzettend lekker. Helaas loopt de zomer op zijn eind maar met deze pasta ben je zo weer in zomerse sferen.

Zomerse Pasta

Ingrediënten

  • handvol basilicumblaadjes
  • 250 gram Pasta
  • 250 gram Garnalen
  • halve pot gegrilde paprika
  • 1 rode ui
  • 1 rood pepertje
  • 1 klein glas witte wijn
  • knoflook naar smaak
  • peper & zout

Bereiden

Als eerste snipper je de rode uit fijn en hak je de knoflook in plakjes en de rode peper snij je in kleine reepjes. De gegrilde paprika doe ik altijd als laatste snijden want dat is altijd een beetje een smeerboel, je snijd de paprika in reepjes.

Wij gebruiken als garnalen meestal garnalen die in het vriesvak te vinden zijn bij supermarkten, dit zijn rauwe gepelde garnalen en deze zijn ook wat groter dan de kleine garnalen. Soms als je een supermarkt hebt met een afdeling met verse vis kan je ze ook daar vinden in bakjes rauw en gepeld.

Zet de pasta op in een pan met kokend water en kook deze naar de aanwijzingen op het pak. En zodra de pasta klaar is giet je hem af, maar je spoelt hem niet af, dit is erg belangrijk want de pasta gaat aan het eind nog even bij de saus en als je de pasta niet afspoelt blijft er nog wat "zetmeel"van de pasta over wat de saus mooi bindt.

Zet ondertussen de pan op het vuur voor de saus, doe hier een beetje olie in. Als de olie verhit is dan doe je de knoflook en de rode peper in de pan en je fruit dit een beetje (let op dat je knoflook niet bruin kleurt, dat maakt het namelijk erg bitter en niet lekker). Doe dan de rode ui erbij en laat de ui glazig worden. zodra de ui glazig begint te worden kan je de paprika erbij doen en als laatste doe je de garnalen erbij. Je laat de garnalen roze worden en als dat gebeurt is blus je de saus af met de witte wijn. Laat de alcohol eruit koken en zodra dat gebeurd is doe je de pasta bij de saus voegen, dit roer nog even door op een laag pitje. En voor je het serveert nog een handvol basilicumblaadjes erover en je kan heerlijk genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts with Thumbnails